Adam DahlbergAdam Dahlberg ska
ta hem Kock-VM
I prestigefyllda Kock-VM, matlagningstävlingen Bocuse d’Or i slutet av januari nästa år i Lyon, är Adam Dahlberg (foto) Sveriges representant. Efter en silvermedalj i EM, Bocuse d’Or Europe i juni i år är målet tydligt utsatt. ”Jag kan inte annat än sikta på guld i Lyon. Jag vet att jag har det i mig”, konstaterar Adam.
Adam Dahlberg ska på fem timmar och 35 minuter tillaga det godaste världen har smakat i en kött- respektive fiskrätt. Huvudråvarorna för kött är oxfilé, oxsvans, oxkind och högrev, med vilka Adam ska skapa en rätt med tre garnityrer och sås. Fiskrättens huvudråvaror, som meddelades så sent som i november, är piggvar och hummer. Han har sedan augusti tränat dagligen på att tillaga rätterna. Den 30 januari klockan 18:00 vet vi hur det har gått.
Konkurrensen blir allt hårdare i VM med tävlingsländer som USA och Japan som tränar på heltid året om, men Adam Dahlberg är säker på sin sak:
– Råvarorna passar mig perfekt och med dem ska jag skapa det godaste världen har smakat. Det här är min chans, och jag tänker ta den, säger han.
– Adams egenskaper är perfekta för den här tävlingen. Han låter sig inte distraheras, vilket tillsammans med många träningstimmar, stort fokus och mycket mod i köket kan ge honom guld i Lyon, berättar coach Peter Jelksäter.
/FoodMonitor

t20