adelsnäsIMG 6981
Adoptera kalkonen
innan du äter den
Adoptera en kalkon och namnge den. Kom och besök den regelbundet och se den växa. Och ät sedan upp den. Det alternativet ger den ekologiska kalkongården Whitmuir Farm i Skottland sina kunder.
”Om du ska äta ett djur har du ett ansvar att se till det djuret hade det bästa möjliga liv när det levde”, säger Heather Andersson, delägare i Whitmuir Farm, till The Scotsman
För 15 pund får kunderna mat och logi för en kalkon under sex månader på gården fram till slakt.
Kalkongården kan på så sätt kapitalisera på den allt starkare trenden bland de skottska konsumenterna att mer bry sig om och förstå var maten på middagsbordet egentligen kommer ifrån.
Enligt Heather Andersson är det “löjligt att de flesta konsumenter inte vill medge att det som de äter en gång var vid liv”.
Idag föds över 90 procent av kalkonerna i Storbritannien, av totalt 10 miljoner på årsbasis, upp på ett i det närmaste skoningslöst sätt.
Genom att utbilda konsumenterna kan djurvälfärden ökas. Det ekologiska alternativet har märkt av ett tydligt lyft den senaste tiden.
”De senaste siffrorna från dagligvaruhandeln visar en ökning på 5.8 procent för den ekologiska fågeln”, säger Laura Stewart, vd i Soil Association Scotland, till The Scotsman.
/FoodMonitor