madeleinerecept28decLandleys Frestelser: Kräftstjärtsstrutar med avocado och mango
Madeleine Landley: Så var julstök, släktbesök och Kalle Ankas jul avklarade för detta år. Nu är det dags att blicka framåt mot nyårsafton och allt vad det innebär. En del av er har säkert planerat långt i förväg vad som ska lagas och vad som ska göras. Andra må kanske ha bekvämligheten att vara bortbjudna och på så vis slippa allt vad planerande heter.
För egen del tänkte jag åka ut till stora, mörka skogen, elda brasa, åka pulka och skåla till fyrverkerierna från långt håll. Bor man mitt inne i stan är det så skönt att komma ut till landet och få ett miljöombyte. En trerätters middag med tillhörande dryck och bubbel ska förstås intas, men i år ska det planeras ihop.
Vare sig du firar borta eller hemma kan det vara trevligt att ta det fina bubblet tidigare på kvällen. Varför? Efter diversedrycker till maten, och kanske även något efter, börjar smaklökarna (och kanske även huvudet) bli lite avdomnat. Då kan det passa bättre med ett mer prisvärt bubbel vid tolvslaget. Varför inte bjuda på ett glas när gästerna kommer och till det servera lite tilltugg – eller helt enkelt avnjuta en lättare vickning i form av en nyårs-champagnelunch? De här strutarna är fyllda med kräftstjärtar, avocado och mango och passar perfekt att starta festen med. Gott nytt år!
Kräftstjärtsstrutar med avocado och mango
16 stycken
2 dl creme fraiche
1 tsk dijonsenap
1/4 citron
1 knippe dill
1/2 röd lök
salt, peppar
1 burk kräftstjärtar i lake
3 avocado
1 mango
1 paket minitortillabröd
tandpetare
1. Rör ihop creme fraiche med dijonsenap, citronsaft och klippt dill. Hacka rödlöken och vänd ner den i röran. Smaka av med salt och peppar.
2. Häll av laken från kräftstjärtarna och tärna avocado och mango.
3. Dela tortillabröden på mitten till halvmånar. Klicka ut röran i mitten av tortillahalvan och toppa med avocadotärningar, mango och kräftstjärtar. Rulla ihop till en strut och fäst med tandpetare eller några snygga partypinnar.
 
Madeleine1
Detta recept och många fler hittar du i Landleys Kök

/Madeleine Landley i FoodMonitor 28.12.2012

t20