Betala mer för mjölken
blev en stor framgång
Som FoodMonitor berättat om tidigare så höjde Ica Toria i Torsby priset på enlitersförpackningar med mjölk med 1.12 kronor. Allt för att hjälpa de lokala mjölkbönderna. Nu står det klart att åtgärden blivit en framgång.
– Det har ökat försäljningen på de fyra produkterna med fyra-fem procent, så kunderna har tagit emot det väl. Vi har bara hört positivt på alla håll och kanter. Många kunder har sagt att de till och med tar någon extra mjölkliter bara för att, säger Jakob Walfridson, butikschef på Ica Toria, till tidningen Värmlands Folkblad.
Prishöjningen började den 28 november. Och under perioden fram till den sista december innebär höjningen att åtta mjölkbönder i Torsby kommun nu får dela på 62 000 kronor.
Enligt planerna ska prishöjningen pågå till och med den sista februari. Men det kan bli en fortsättning enligt Ica-handlaren.
– Vi har inte sett det som något långsiktigt egentligen, men det finns möjlighet att det kan bli en fortsättning fram till sommaren, säger Jakob Walfridson, till Värmlands Folkblad.
/FoodMonitor

t20