tinasglassKristinaLarssonIMG 6871Konsum Värmland
lyfter Tinas glass
Tinas glass i Molkom säljer premiumglass gjord på värmländska råvaror. Bolaget drivs av mjölkbönder som för ett par år sedan bytte bana. Nu har butikskedjan Konsum Värmland fått upp ögonen för företaget och rullar ut produkterna i snart totalt 15 butiker.
– Det är glass på värmländska med riktiga råvaror, säger Kristina Larsson som tillsammans med sin make Jerker Larsson driver Tinas glass.
– Tinas glass är en lokal livsmedels­producent som vi tycker det är viktigt att stötta. Det är dessutom en väldigt god glass. Bra produkter är grunden för att lyckas med lokalproducerat, säger Klas Olsson, informationschef, Konsum Värmland.
Tinas glass startades eftersom barnen i familjen inte ville ta över mjölkgården som paret Larsson drivit i 30 år med 75 mjölkkor. Mjölkgården såldes och istället byggdes man upp en 125 kvadratmeter stor produktionslokal för glasstillverkning.
tinasglassIMG 6876– Vi har många barn här men ingen ville ta över. Ingen ville hålla på med kor. Och jag var så förstörd i kroppen. Det ena gav det andra, säger säger Kristina Larsson.
Kristina Larsson är noga med att bara använda de bästa råvarorna till sin glass. Storsäljaren är Drömglass som innehåller Drömkaka med stenmalet skrädmjöl, som görs på rostade havrekärnor, från Stöpafors kvarn.
– Jag har fem ingredienser i glassen. Det är mjölk, grädde, ägg, socker, och lite honung. Jag gör den från scratch. Inget fusk, säger hon.
HÅKAN FRISELL

t20