AnnaSkipperBigGreenEgg
Mässnytt: Anna Skipper
lanserar Big Green Egg
Hälsoprofilen Anna Skipper är mitt inne i en nystart med nytt bolag, nya produktserier, ny bok med smoothies-recept på gång samt ny shop. På Formex-mässan som går av stapeln på Stockholmsmässan 17-20 januari håller hon föredrag under rubriken ”Vi äter med våra sinnen”, samt lanserar ”Big Green Egg”, en innovativ keramisk rök/grill/ugn, formad som ett ägg, och som används av en rad stjärnkockar i Europa. Annas nya bolag är agentur för Big Green Egg i Sverige och Norge och det kommer att finnas tillfälle att lära sig om produkten och testa smakprover under mässan.
– Big Green Egg är en mycket spännande keramisk rök/grill/ugn för trädgården eller terassen jag stötte på i våras i Holland. De flesta stjärnkockar i Europa använder Big Green Egg i restaurangköken och här kan jag säga lagas ljuvliga rätter med smak och känsla!
– Jag tycker alltid det är spännande att prova nya verktyg för att skapa Gourmet Nytta och här hittade jag en kvalitetsprodukt som inte ger avkall på varken kvalitet eller hälsa, berättar Anna och fortsätter:
– Jag har själv en medium på balkongen som jag använder året om i Amsterdam där jag numera bor. Jag lagar numera massor av ”Slow Food” i Big Green Egg. Man kan exakt ställa in värmen och få en låg temperatur som på en kolbädd räcker 6 timmar.
Anna berättar också att hon har fått med flera stjärnkrogar i Sverige som ambassadörer för Big Green Egg, bland annat Thörnströms Kök i Göteborg som numera är användare av produkten. Hon samarbetar också med Stockholmsbaserade importören Gourmet Food, som kommer att finnas med i montern under Formex-mässan och laga mat med Big Green Egg.
Anna Skippers monter på Formex: B 18:20
Länk till Formex-mässans hemsida
Länk till seminarieprogrammet innehållande Annas föredrag
Foto ovan: Anna på besök på krogen Bij Tuis, med tre Big Green Egg och öppet kök bland gästerna
/MATS HOLMSTRÖM

t20