madeleinerecept17jan2
Landleys Frestelser: Hickorykyckling med corn on the cob, coleslaw, bönröra och ugnsrostade rotsaker
Madeleine Landley: Att laga snabbt, gott och hälsosamt är kanske inte alltid så lätt som man kan önska. Många gånger går ”snabblagat” hand i hand med onödigt mycket mjöl och snabba kolhydrater. Andra gånger går ”gott” hand i hand med onödigt mycket fett.
Ja definitionen av ”onödigt mycket” kan vi låta vara svävande eftersom det beror helt på OM man tränar och i så fall HUR man tränar. För egen del håller jag fast vid att träning i kombination med något borttaget ut kostcirkeln ger bra resultat när man vill komma i galastassen. Dessutom är lagom bäst.
Det här receptet är kanon när man vill unna sig något lyxigt och gott men ändå hålla måttet. Vill man kan man göra en lyxigare helgvariant och byta rotsakerna mot bakad potatis. Som en extra bonus är det här receptet helt glutenfritt. Utgå gärna ifrån äkta produkter så slipper du onödiga stabiliseringsmedel.
Hickorykyckling med corn on the cob, coleslaw, bönröra och ugnsrostade rotsaker
För: 4 personer
Hickorykyckling:
4 kycklingfiléer
madeleinerecept17jan11,5 msk liquid smoke
5 msk olivolja
salt, peppar
Ugnsrostade rotsaker:
2 palsternackor
3 morötter
2 msk olivolja
salt, peppar
Coleslaw:
125g rödkål
125g vitkål
50g savojkål
1 röd spetspaprika
1/2 rött äpple
2 dl creme fraiche (34%)
1 vitlöksklyfta
1 tsk äppelcidervinäger
Bönröra:
1/2 gul lök
1 stjälk blekselleri
1 burk svarta bönor
1 burk kidneybönor
2 dl vatten
1 msk äppelcidervinäger
spiskummin, koriander
salt, peppar
Övrigt:
2 majskolvar
1. Låt hackad gul lök och selleri mjukna i en kastrull med smör. Ha ner bönor, vatten, vinäger och kryddor. Låt det sedan puttra under lock ca 20 minuter.
2. Skär morötter och palsternacka till stavar. Ha ner i en ugnsfast form och ringla över olja och krydda. Rosta i ca 30 min i 225°.
3. Tunnskiva vit-, röd- och savojkål. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Tag av kastrullen från plattan när det kokat upp och lägg i kålen. Låt det ligga i vattnet ca 10 minuter. Häll av vattnet och krama ur överflödigt vatten ur kålen. Låt rinna av i ett durkslag. Finstrimla paprikan och tärna äpplet. Rör ihop creme fraiche med pressad vitlök och vinäger. Vänd ner kålet samt paprika och äpple. Rör om och ställ svalt.
4. Rör ihop liquid smoke och olja i en skål. Dela varje kycklingfilé på längden. Hetta upp en panna med smör och genomstek kycklingen. Pensla under tiden med hickoryoljan runt om samt krydda.
5. Halvera majskolvarna och koka i saltat vatten ca 10 minuter.

Madeleine1
Detta recept och många fler hittar du i Landleys Kök


/Madeleine Landley i FoodMonitor 18.01.2013