madeleinerecept25jan1
Landleys Frestelser:
Vit chokladmuffins med hallon
Madeleine Landley: Sugen på något sött? En del kallar det för att synda, själv kallar jag det för att unna sig något. De här muffinsarna är jättelätta att göra – ja åtminstone om man har muffinsformar.
När jag knåpade ihop det här receptet var vi ute på landstället. Min mamma hade dyrt och heligt intygat att vi hade muffinsformar i huset, därför skippade jag att köpa det när vi handlade.
I godan ro vispade jag ihop min smet för att sedan hälla ner i muffinsformarna – och till min fasa upptäcka att det min mamma kallade för muffinsformar visade sig vara 40 år gamla bullformar som helt förlorat både styrsel och vad anti-stickbehandling hette. Till råga på allt hade de antagit en snyggt gul ton och en skev form eftersom de legat inklämda i en låda sedan Dackefejden. Ja, det var bara att försöka göra det bästa av det…
Historien slutar i alla fall lyckligt då de knöggliga och fula muffinsarna både blev kanongoda och försvann i en rykande fart. Tur att det är insidan som räknas.
madeleinerecept25jan2Vit chokladmuffins med hallon
Ca: 20-25 st
2 ägg
2 dl socker
25g margarin
1/2 dl olja
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1,5 dl mjölk
1 dl vispgrädde
200g vit choklad
200g frysta hallon
1. Vispa ägg luftigt tillsammans med socker.
2. Rör ner rumsvarmt margarin och olja i smeten.
3. Ha ner mjöl, bakpulver och en nypa salt. Rör ihop allt och slå sedan på mjölk och grädde.
4. Grovhacka den vita chokladen. Vänd ner hallon och chokladbitarna i smeten.
5. Skeda ner smeten i muffinsformar och grädda i 25 min 200°.

Madeleine1
Detta recept och många fler hittar du i Landleys Kök


/Madeleine Landley i FoodMonitor 25.01.2013