Adam DahlbergSkarpt läge
i Bocuse d´Or
”Jag känner mig redo, vi är väl förberedda och alla vet vad de ska göra”, säger Adam Dahlberg (foto) som från idag har chansen att bli den andra svensken genom tiderna att vinna guld i enormt prestigefulla kocktävlingen Bocuse d´Or. 
Startskottet gick 08.10. i dag och Adam ska på fem timmar och 35 minuter tillaga det godaste som världen har smakat denna gång. 200 svenskar finns på plats i Lyon för att heja och lyfta fram Adam och hans team.
Adam Dahlberg har förberett sig i månader tillsammans med sin assistent/commis Lindor Wink så att allt ska stämma i dag när det är skarpt läge. Det Adam ska tillaga och lägga upp är en fisk- och en kötträtt i 14 portioner vardera.
– Idag är det min chans att visa vad jag går för och jag tänker ta den, säger Adam Dahlberg.
Fakta: De råvaror som Adam tävlar med för kött är: oxfilé, oxsvans, oxkind och högrev, dessa skakompletteras med 3 garnityrer samt en sås. För fisk är det huvudråvarorna piggvar och hummer som gäller. Kl. 13.10 serverar Adam först fiskrätten följt av kötträtten 13.45.
Tävlingen och Adams framfart kan följas livestreamad via www.gastronomisverige.se idag och imorgon.
/FoodMonitor