Sweden meatBocuse
Sjätteplats i Bocuse d´Or
Ikväll klockan 19 stod det klart. I hård konkurrens tog Sverige och vår kock Adam Dahlberg en hedrande sjätteplats i Bocuse d´Or i Lyon. Guldet gick till Frankrike, silvret till Danmark och brons till Japan. ”Vi gjorde vårt bästa och det kändes bra under tävlingen, givetvis är vi besvikna men det är små detaljer som avgör”, kommenterar Adam Dahlberg.
På fem timmar och 35 minuter skulle Adam och hans team tillaga det godaste världen smakat i form av en kött- och en fiskrätt. Adam tävlade i kök nummer två under den första tävlingsdagen mot 11 andra nationer. Idag gjorde de övriga 12 nationerna gjort upp.
Till att börja med serverade Adam en fiskrätt bestående av sotad piggvar, rökt smör och stuvad spenat samt hummer med kålblad, torkad corail och hummerskum. Garnityrerna bestod av sandwich med champinjoner och krämig äggula samt lökmembran med pepparrotsjuice.
Varje nation skulle även servera en rätt som representerar landet och Adam valde potatis kokt med dill och citron, skandinavisk kaviar, gräddfil och krispig purjolök.
Kötträtten (foto ovan) bestod av grillad oxfilérullad med rimmad oxtalg och maltbrässerad oxkind med brynt lök och svart tryffel, sotad broccoli, pumpapuré och torkad oxsvans, enbärsbuljong med rökt oxmärg och majrova, ättikssyrad gelé på karljohansvamp med karamell och fänkålsfrö samt inlagd purjolök och talgemulsion.
/FoodMonitor

t20