burgerkingIMG 7326
Burger King erkänner – sålde hamburgare som innehöll hästkött
Som FoodMonitor berättat om tidigare så har hamburgerkedjan Burger King hävdat att de inte sålt hamburgare från köttbolaget Silvercrest på Irland som innehåller hästkött. Men nu kryper bolaget till korset.
“Fyra prover som nyligen tagits på Silvercrest anläggningen har visat på förekomst av mycket små spårmängder av häst-DNA”, meddelar Burger King, enligt tidningen Daily Mail.
Burger Kings vice-vd Burger King Diego Beamonte ber om ursäkt.
"Vi är djupt bekymrade över resultaten av vår undersökning och ber om ursäkt till våra gäster som litar på att vi endast använder hamburgare av bästa kvalitet som innehåller 100 procent nötkött”, säger han
”Vår leverantör har svikit oss och vi har i vår tur svikit er. Vi är fast beslutna att se till att detta inte händer igen.”
Den brittiska miljöorganisationen Sustain fördömer Burger Kings fula agerande.
"Burger King har agerat väldigt dåligt. De har verkligen inte behandlat sina kunder på ett öppet, ärligt, och transparent sätt som vi förväntar oss av ett stort livsmedelsföretag", säger Jeanette Longfield, kampanjledare, Sustain. 
Det är ännu oklart om hamburgare med hästkött sålts av Burger King i Sverige. FoodMonitor har sökt företrädare för bolaget men hittills inte fått något svar. 
/FoodMonitor
Läs mer: 
Hästkött även hos Burger King?
Lidl: inget hästkött i hamburgare i svenska butiker
Hästkött i Lidls hamburgare