FoodMonitor var på plats under dagens final av Årets Kock 2013 och vill gratulera Daniel Räms, Räms Mat & Gastronomi i Stockholm, som för bara några timmar sedan tog hem segern. På frågan om han skulle komma på banketten efteråt svarade en euforisk och lite chockad Daniel: ”Ja, jag hoppas det.” Foto: Mats Holmström
Under finalen på Stockholm Waterfront hade de sex finalisterna fem timmar på sig för att tillaga två tävlingsrätter. Den första rätten skapades utifrån en råvarukorg som finalisterna fick se finaldagens morgon, där huvudråvaran var dovhjort från Skåne. Själva huvudråvaran avslöjades 2 veckor före finalen.
Den andra tävlingsrätten hade finalisterna skapat och tränat på i förväg. Den i förväg bestämda huvudråvaran i momentet var fjällröding från Lappland.
Silvermedaljen gick till Johan Backeus, Lux Stockolm, och bronsmedaljen till Jesper Bogren, Norda Bar & Grill Göteborg.
Dagen präglades av festlig stämning under det välbesökta evenemanget, med en rad namnkunniga branschmänniskor såväl i juryn som i själva arrangemanget och publiken. Festen lär pågå ett bra tag till.
FoodMonitor återkommer med utförliga intervjuer med finalisterna. Grattis Daniel!