Livsmedelsinspektör: Onlinepizza.se kan inte garantera glutenfritt 
Onlinepizza.se annonserar om glutenfria pizzor på nätet. Men pizzeriorna kan inte garantera glutenfritt. Det har en livsmedelsinspektör i Blekinge upptäckt och nyligen anmält bolaget till Konsumentverket. Livsmedelsverket tycks stå handfallna inför problemet. 
”Vid livsmedelstillsyn har vi upptäckt att pizzerior på webbplatsen http://onlinepizza.se anger att man kan köpa glutenfria pizzor hos dem. Vid livsmedelstillsynen har vi uppmärksammat att pizzeriorna inte kan garantera att pizzorna verkligen är glutenfria”, skriver Per-Ola Persson, avdelningschef på hälsoskyddsavdelningen hos Miljöförbundet Blekinge Väst, i en anmälan till Konsumentverket.  
Per-Ola Persson vände sig först till Livsmedelsverket men där fick han kalla handen. Därför sätter han nu sitt hopp till Konsumentverket. 
”Eftersom Livsmedelsverket anger att det inte är vi som är kontrollmyndighet för info på nätet, har vi inte kunnat behandla problematiken i någon inspektionsrapport. Vi förväntar oss agerande från Konsumentverkets sida”, säger han i en kommentar till FoodMonitor. 
Hos Onlinepizza.se är man angelägna om att rätta till eventuella fel i marknadsföringen. 
”Självklart är vi måna om att det ska vara rätt information på hemsidan för våra kunder. Vi fyller i den informationen som vi får från restaurangerna. Är det så att det inte stämmer det som dom har angett så vill vi gärna veta vilka restauranger det gäller och då ta bort informationen som är felaktig”, skriver Onlinepizza.se i en kommentar per mejl till FoodMonitor.
HÅKAN FRISELL 
FoodMonitor-Fakta:
OnlinePizza Norden AB. Omsättning: 35 Mkr (2011).
Resultat före skatt: 1.5 Mkr.
Antal anställda: 23.