Igår korades Årets Unga Kock på Stockholms Hotell- och Restaurangskola vid Globen. Segrande ur striden gick Jimmi Eriksson (Foto: Lisa Löwenborg), Från Pontus! i Stockholm. Jimmi, som också var med på semifinalnivå även i Årets Kock 2013 serverade en väl avvägd meny till den namnkunnige juryns belåtenhet.
Så här såg Jimmis meny ut:
Förrätt: Varsamt bakad gös med dillemulsion, serverad med hackad purjolök och pepparrot samt syltat shitake.
Varmrätt: Kycklingballotine med mörkokt lår, med morotskräm och bakad morot samt ostronskivling och inkokt jordärtskocka.
Dessert: Hasselnöt och äpple med karamellbavaroise och chokladkräm samt färsk passionsfrukt.
Juryn bestod av namnkunniga kockar och konditorer såsom t.ex. Kurt Weid (bl.a. grundare av Svenska Kocklandslaget), Stefano Catenacci (Operakällaren), och Mattias Ljungberg (Tössebageriet).
Övriga tävlande var: Michael Andersson, LUX Stockholm, Spiros Fallis, Den Gyldene Freden, Glenn Göransson, Restaurang Sture, Malmö, Cecilia Kvist, Operakällaren, Stockholm, samt Olle Lindqvist, Grand Hotel, Lund.
Foto förrätt och varmrätt: Mats Holmström Foto dessert: Lotta Siwertz