Svenska Kocklandslaget
Nya kocklandslagen klara
Ansöknings- och uttagningsprocessen är avslutad. Idag presenterades de nya kocklandslagen för media i Stockholm, dvs. både det Svenska Kocklandslaget och det Svenska Juniorkocklandslaget.
De båda lagen, som ska representera Sverige 2013-2016 har en del att leva upp till då både seniorerna och juniorerna tog OS-guld under Culinary Olympics i oktober 2012.
Nu börjar alltså förberedelserna för nästa Culinary Olympics 2016. De nya medlemmarna har skrivit på för perioden 2013-2016 med det tydligt utsatta målet att försvara båda guldmedaljerna.
FoodMonitor önskar båda lagen ett stort lycka till!
Här är de nya lagen:
Svenska Kocklandslaget 2013-2016 (foto ovan)
Lagledare
Jonas Franzén, Solna, Restaurang Modis
Kockar
Isak Wiig, Stockholm, Restaurang Modis
Fredrik Larsson, Stockholm, Le Rouge
Frida Nilsson, Trondheim, Clarion Hotell Trondheim
Joel Englund, Stora Mellösa, Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog
Sebastian Gibrand, Stockholm Restaurang Oaxen
Eddy Zippert Karlsson, Göteborg Swedish Taste
Edin Dzemat, Göteborg, Linnea Art
Helena Henriksson, Stockholm, Tössebageriet
Claes Hasselhuhn, Stockholm, Stadshuset
Anders Oskarsson, Oskarshamn, Nilssons konditori
Jonas Lagerström, Oslo, Bölgen och Moi
Kalle Bengtsson, Kungsbacka, Ica Maxi bageri
Frida Knutsson, Göteborg
Fredrik Andersson, Göteborg, West Coast
Svenska Juniorkocklandslaget 2013-2016 (foto nedan)
Lagledare
Peter Jelksäter, Stockholm, PJ Event & Consulting
Kockar
Lindor Wink, Oxelösund, Magnus Ek
Robert Sandberg, Köpenhamn, Noma
Eric Seger, Trosa
Johan Laiti, Luleå, Hemmagastronomi
Sofie Nilsson, Stockholm, Vete-Katten
Ludwig Tjönemo, Tyresö, Miss Voon
Thomas Sjögren, Göteborg, Swedish Taste
Pi Nghi Tnanh Le, Göteborg, Restaurana Arran, Tännäskröket 
Elev
Viktor Ankarberg, Bromma, Stockholms Restaurangskola
Juniorkocklandslaget april 2013

/FoodMonitor