Ansöknings- och uttagningsprocessen är avslutad. Idag presenterades de nya kocklandslagen för media i Stockholm, dvs. både det Svenska Kocklandslaget och det Svenska Juniorkocklandslaget.
De båda lagen, som ska representera Sverige 2013-2016 har en del att leva upp till då både seniorerna och juniorerna tog OS-guld under Culinary Olympics i oktober 2012.
Nu börjar alltså förberedelserna för nästa Culinary Olympics 2016. De nya medlemmarna har skrivit på för perioden 2013-2016 med det tydligt utsatta målet att försvara båda guldmedaljerna.
FoodMonitor önskar båda lagen ett stort lycka till!
Här är de nya lagen:
Svenska Kocklandslaget 2013-2016 (foto ovan)
Lagledare Jonas Franzén, Solna, Restaurang Modis
Kockar Isak Wiig, Stockholm, Restaurang Modis Fredrik Larsson, Stockholm, Le Rouge Frida Nilsson, Trondheim, Clarion Hotell Trondheim Joel Englund, Stora Mellösa, Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog Sebastian Gibrand, Stockholm Restaurang Oaxen Eddy Zippert Karlsson, Göteborg Swedish Taste Edin Dzemat, Göteborg, Linnea Art Helena Henriksson, Stockholm, Tössebageriet Claes Hasselhuhn, Stockholm, Stadshuset Anders Oskarsson, Oskarshamn, Nilssons konditori Jonas Lagerström, Oslo, Bölgen och Moi Kalle Bengtsson, Kungsbacka, Ica Maxi bageri Frida Knutsson, Göteborg Fredrik Andersson, Göteborg, West Coast
Svenska Juniorkocklandslaget 2013-2016 (foto nedan)
Lagledare Peter Jelksäter, Stockholm, PJ Event & Consulting
Kockar Lindor Wink, Oxelösund, Magnus Ek Robert Sandberg, Köpenhamn, Noma Eric Seger, Trosa Johan Laiti, Luleå, Hemmagastronomi Sofie Nilsson, Stockholm, Vete-Katten Ludwig Tjönemo, Tyresö, Miss Voon Thomas Sjögren, Göteborg, Swedish Taste Pi Nghi Tnanh Le, Göteborg, Restaurana Arran, Tännäskröket
Elev Viktor Ankarberg, Bromma, Stockholms Restaurangskola