Krögare i Karlstad trötta på våldet
I Karlstad överväger krögare att lägga ner sina verksamheter. Anledningen är polisens och kommunens oförmåga att stävja våldet på krogarna i staden. Det skriver Krögarföreningen i Karlstad i ett öppet brev. Men ingen i föreningen vill idag träda fram på grund av rädsla för repressalier. 
”Idag 2013 i Karlstad kan man bli mordhotad på krogen om man inte köper ett par drinkar till rätt personer. Det finns falanger som bidrar med oprovocerat våld i vardagen. Är det ett väl fungerande rättssamhälle? Är det så Karlstad vill värna om sina medborgare?”, skriver Krögarföreningen i Karlstad.
”Istället kan en helt vanlig fredagskväll i Karlstad se ut såhär: Hej. Har du en cigg? Ett artigt nej i det läget kan ge dig en avslagen käke som facit. Bartender/garderobspersonal som får lägga ut av egna pengar för att dessa element vägrar att betala och känner sig hotade, vakter som ständigt bli hotade vecka efter vecka, där bland annat en vakt fick en yxa genom sin motorhuv.”
Enligt Krögarföreningen i Karlstad omsätter deras medlemmar totalt cirka 300 miljoner kronor och har över 1 000 del- och heltidsanställda.
Om inte myndigheterna gör något snart så kan entreprenörerna i föreningen komma att upphöra med sina verksamheter.
”OM inget radikalt sker kommer de entreprenörer som verkar här strax vara ett minne blott…”, skriver föreningen.
/FoodMonitor
Läs hela brevet här: http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmlandsnytt/las-hela-brevet-har