husmansbordtabasco
Sveriges hetaste elevkock
utsedd i Grythyttan
”Hottest chef contest” är en tävling för elever som läser tredje året på hotell- och restaurangskolor i landet. På torsdagen genomfördes finalen i Gastronomiska teatern på Restaurang- och Hotellhögskolan i Grythyttan. Uppgiften var att skapa en medelhavsinspirerad varmrätt innehållande huvudråvaran kalv.
"I år var det en tuff kamp om första placeringen och alla bidragen höll en väldigt hög nivå" säger Annica Karlsson, utvecklingschef för Tabasco i Sverige, enligt ett meddelande från Husmansbord. Hon var huvuddomare jämte bland andra Stefano Catenacci från Operakällaren och Nobis.
Vann gjorde William Westlund från Dackeskolan. Hans rätt var ”Mörbrässerad kalvkind med Tabasco och tomat, krämig polenta, bakade steklökar och tomater samt friterade kaprisbär och gremolatolja”.
Juryns motivering: ”Bra tolkning av tävlingsuppgiften med rätt råvaruval och proffsigt hantverk. Det var en snygg presentation och en rätt där Tabascon lyfts fram på rätt sätt”.
Det är sjätte året som företaget Arvid Nordquist genomför tävlingen för att marknadsföra varumärket Tabasco som finns i bolagets sortiment.
”Hottest Chef grundades i Sverige och vi har nu hållit på i 6 år, i år har även mina Tabasco-kollegor på Irland och i England genomfört motsvarande tävling och den kommer troligtvis fortsätta växa i flera länder”, säger Annica Karlsson, till Husmansbord.
Första pris är en utbildningsresa till Taboscokryddans ursprung på Avery Island utanför New Orleans i USA.
/FoodMonitor
Bilden: Eric Seger, Stefano Catenacci, Annica Karlsson, William Westlund, Amanda Lindberg, och Ingela Persson. Foto: Husmansbord.