metallbitptocordiaFelix köttbullar hos Netto innehöll metall
En konsument i Mariestad bet nyligen sönder en tand när han åt färdigmattillverkaren Felix små delikatessköttbullar som inköpts i en Netto-butik i staden. I köttbullarna fanns en metallbit. Felix har enligt uppgift lovat att ersätta mannens tandläkarkostnader.
– Han hade fått den i halsen. Han hade tuggat till och svalt men den hade inte kommit så långt ner så han kunde hosta upp den igen. Men han bet sönder en bit av tanden, säger en av mannens anhöriga. 
– Den satt i två köttbullar så han såg den inte. Tänk om ett barn eller en gammal person hade fått i sig det här.
Metallbiten är cirka 3 centimeter lång (bilden). Felix konsumentkontakt har enligt uppgift erbjudit att utöver mannens tandläkarkostnader även betala 500 kronor i ersättning. Man ska dessutom ha erbjudit ersättning i form av Risifrutti.
Felix har däremot hittills inte stoppat köttbullarna eller återkallat några förpackningar från dagligvaruhandeln, trots upptäckten av metallbiten. 
Händelsen har i dagarna anmälts till Livsmedelsverket. 
HÅKAN FRISELL
FoodMonitor-Fakta: 
Varumärkena Felix och Risifrutti ägs av matbolaget Procordia Food AB som omsätter drygt 3.2 miljarder kronor om året. Procordia är i sin tur ett dotterbolag i danska Orkla-koncernen.