Bombhot mot Läkemedelsverket
En man har nyligen ringt till Läkemedelsverket i Uppsala och sagt att han "ska skicka en bomb och spränga hela Läkemedelsverket". Anledningen till hotet ska enligt uppgift vara att tullen hade stoppat en försändelse till mannen och att Läkemedelsverket på något sätt skulle ha haft med det att göra. Händelsen polisanmäldes.
– Vi tar alla hot mot personalen och verksamheten på allvar och polisanmäler alltid. Vi har nolltolerans, säger Robert Reineck, säkerhetsansvarig på Läkemedelsverket, 
Men bara en dryg timme efter det att Läkemedelsverket gjort sin anmälan lade polisen ner ärendet. Detta på grund av att mannen som hotat ringde från ett skyddat nummer. 
”Det är uppenbart att brottet inte går att utreda”, skriver den poliskommissarie på Polismyndigheten i Uppsala län som tog beslutet, till målsägarna på Läkemedelsverket.
Enligt polisanmälan så hade mannen som ringde och hotade en ”mörk röst utan brytning” och ”pratade rikssvenska men många svordomar”. 
Den handläggaren som tog emot samtalet arbetar med ärenden som omfattar bland annat narkotikaklassade preparat. Hon noterade att personen ”hade en lugn attityd” när han framförde bombhotet.
Läkemedelsverket har cirka 700 anställda. Enligt den aktuella polisanmälan är det få anställda som har fått vetskap om det aktuella bombhotet.
HÅKAN FRISELL