Lidl ändrar fiskmärkning
Som FoodMonitor berättat om tidigare så har butikskedjan Lidl fått kritik från Örebro kommun för märkningen av förpackningar med chum- och pinklax. Idag meddelar Lidl att man ändrar förpackningarna.
”Vi har haft en dialog med Livsmedelsverket om förpackningen och omställningen är redan påbörjad. Naturligtvis ska vi följa gällande lagstiftning och vara tydliga mot våra kunder. Ny design är framtagen och godkänd av Livsmedelsverket”, skriver Katarina Rosenqvist, ansvarig för CSR på Lidl, i ett mejl till FoodMonitor.
Örebro kommun kritiserade Lidl för att bolaget använde samma förpackning till både chum- och pinklax. På förpackningen, som säljs under varumärket Trawlic, står det ”wild chum salmon or wild pink salmon fillets”. Konsumenterna är tvungna att använda en kod för att ta reda på vilken av fiskarna man får med sig hem.
Lidl ska nu sälja slut på sitt lager och senast från och med i början av nästa år ska de nya förpackningarna finnas i butik.
”Vi kommer att sälja slut på innevarande lager och undersöker möjligheten om vi kan förtydliga informationen till våra kunder. De nya förpackningarna kommer att vara i butik senast 1 januari 2014 och då innehålla endast Pinklax", skriver Katarina Rosenqvist. 
HÅKAN FRISELL
Läs mer: Lidl får kritik för fiskmärkning