Cloetta förvärvar
brittisk godistillverkare
Cloetta meddelar att man idag förvärvat den brittiska godistillverkaren Goody Good Stuff. Strategin med köpet är att utveckla sortimentet inom kategorin naturligt godis.
– Förvärv är en del av vår tillväxtstrategi och Goody Good Stuff ger oss en möjlighet att stärka vårt utbud inom ett intressant segment. Produkterna från Goody Good Stuff kan ätas av alla då det är ett helt naturligt godis som är fritt från allergener. Det är ett segment där vi ser en ökad konsumentefterfrågan där Cloetta kan spela en viktig roll, kommenterar säger Bengt Baron, vd Cloetta, i samband med ett pressmeddelande.
Goody Good Stuff har nyligen skrivit ett rikstäckande avtal i USA med en av de största servicehandelskedjorna. Försäljningen uppgick till ca 10 Mkr under 2012. Goody Good Stuff lanserades år 2010 och har sin huvudsakliga försäljning i Storbritannien och USA.
Fakta: Det naturliga gelé-godiset från Goody Good Stuff är producerat med en metod som innebär att gelatin från djur inte behöver användas. Det innehåller inga artificiella färgämnen eller smaker, är baserat på naturliga frukt- och växtextrakt och är fritt från allergener.
/FoodMonitor