Ibland vill man inte att oljans smak ska framträda vid matlagning. Vad gäller neutrala oljor har man tidigare varit hänvisad till varmpressade oljor som raffinerats. Det konstaterar Kung Markatta som nu meddelar att man tagit fram den första ekologiska och kallpressade oljan med neutral smak i Sverige.
Den nya, neutrala oljan är solrosbaserad och ett alternativ till matolja. Den har enbart behandlats med vattenånga, meddelar Kung Markatta.
– Vi har saknat en neutral olja av hög kvalitet på marknaden. Det är inte alltid som man vill att oljans smak ska framträda, kommenterar Ingrid Herdmo, produktchef på Kung Markatta.
Samtidigt som den neutrala oljan lanseras även en kallpressad olivolja baserad på kalamataoliver, som precis som den neutrala oljan är KRAV-märkt.
– Tidigare har vi inte haft någon grekisk olivolja och vi är glada att kunna erbjuda den här fantastiska oljan som dessutom kan skryta med att vara ursprungsskyddad, berätttar Ingrid Herdmo.