Anmälningar mot Swedsnus.nu
rasar in hos Konsumentverket
För ett par år sedan plågade personerna bakom domänen swedsnus.nu ett stort antal konsumenter med otillåten reklam via sms. Nu är det dags igen. Under gårdagen och idag kom det in inte mindre än 79 anmälningar till Konsumentverket om bolagets härjningar.
”Jag har fått oönskad SMS reklam från swedsnus.nu. Jag har aldrig varit inne på deras hemsida eller varit i kontakt med företaget”, skriver en konsument i en anmälan till Konsumentverket.
I meddelandena per sms till konsumenter skriver personerna bakom Swedsnus.nu ”Portionssnus 11,20 kr/dosa! Snus med tobak av högsta kvalitét. Vid köp över 150 kr får du 100 kr rabatt ange rabattkod: C55. Betala emot faktura www.swedsnus.nu”.
Enligt Konsumentverket är det enligt marknadsföringslagen inte tillåtet att skicka sms eller mms i marknadsföringssyfte till mobiltelefon utan att konsumenten först samtyckt till det.
Det har varit en period från år 2011 då Swedsnus inte verkar ha varit så aktiva. Men nu har det alltså tagit fart ordentligt igen.
Totalt har det i skrivandes stund kommit in 215 anmälningar mot Swedsnus.nu till Konsumentverket.
HÅKAN FRISELL
Har du blivit utsatt för Swedsnus.nu?
Här kan du göra en anmälan till Konsumentverket: http://www.konsumentverket.se/Anmalan/
Konsumentsajten knyt.se har tidigare varnat för företagets ljusskygga metoder: http://knyt.se/groups/varningar/forum/topic/swedsnusnu-och-obestalld-sms-reklam/