Ulrika2Maten ger
Scandic extra skjuts
Mat och dryck är ett område där hotellkedjan Scandic växer i snabb takt och även ser en stor tillväxtpotential framåt. Det redan starka Food & Beverage-teamet fick ytterligare vind i seglen när Ulrika Garbrant i oktober 2012 tillträdde som Vice President för verksamheten på koncernnivå, vilket innefattar hotell i nio länder. FoodMonitor har förstås träffat henne.
Scandic firar 50-årsjubileum i år och driver idag 156 hotell, varav huvuddelen i de Nordiska länderna. Ulrika kommer närmast från träningskedjan SATS, där hon var marknads- och produktdirektör. Innan dess har Ulrika en gedigen bakgrund på ledande poster hos bland annat Espresso House och SSP och har jobbat som konsult med konceptutveckling samt även drivit restaurang.
– Det känns spännande och intressant att nu ta med sig restaurangperspektivet in på hotell. Jag har alltid gillat hotellmiljöer och andra platser där det rör sig mycket folk, till exempel flygplatser. Jag gillar att studera människor som är på väg någonstans, berättar Ulrika.
Läs hela intervjun med Ulrika Garbrant här