Gooh utsatte allergiker för fara
– återkallar kycklingrätt
I fredags larmade en konsument Miljöförvaltningen på Stockholms Stad om att färdigrätter från matbolaget Gooh var felmärkta och att allergiker kunder vara i fara. Nu har Gooh återkallat produkten ”Säsongens kyckling” som blivit felmärkt ”Rosmarinkyckling”. ”Säsongens kyckling” innehåller allergenen selleri.
”I fredags eftermiddag fick vi in ett klagomål angående en av Goohs maträtter som var felmärkt. En helt annan maträtt låg i färpackiningen än vad som stod på märkningen”, skriver Stockholms Stad i ett mejl till Livsmedelsverket som nu tagit över ärendet.
Samtidigt som Gooh nu återkallar den felmärkta kycklingen står det klart att den producerades redan perioden 17-18 juni. Kycklingen har bäst före datum 22-07-2013. 
Bolaget beklagar det inträffade.
”Vi beklagar det inträffade och ser på det med allra största allvar. Vi kommer se över våra rutiner för att förhindra att det inträffar igen”, skriver Gooh på sin webbplats.
HÅKAN FRISELL
FoodMonitor-Fakta: 
Gooh AB är ett samarbete mellan Lantmännen och Operakällaren. Gooh AB omsatte enligt det senaste rapporterade bokslutet cirka 108 miljoner kronor och har 46 anställda.