madeleinerecept12jul1
Landleys Frestelser:
Serranolindade champinjoner
Madeleine Landley: Så här till sommaren är det inte ovanligt att man passar på att bjuda över gäster och ställa till med partaj. Varma kvällar och soliga dagar gör det till ett ypperligt tillfälle att samla ihop goda vännerna och ha det lite trevligt.
Hur avancerat man gör det hela väljer man förstås själv, men ett trevligt inslag är att bjuda på en fördrink när gästerna dyker upp. Till den kan man passa på att servera ett litet tilltugg – som exempelvis de här skinklindade champinjonerna. Tack vare att de både innehåller sälta och syrlighet passar de bra till något sött och läskande. Väljer man dessutom små champinjoner är de lättare att tugga i sig utan spill.
madeleinerecept12jul2Serranolindade champinjoner
16 st
16 färska champinjoner
8 bitar soltorkade tomater
8 skivor serranoskinka
salt, peppar, timjan
1. Skölj och skär bort foten på varje champinjon. Dela varje tomatbit på hälften och varje serranoskiva på längden.
2. Lägg champinjonerna med fotfästet uppåt. Placera tomatbiten över fotfästet och linda sedan in champinjonen i serranoskivan. Stek i smör till de fått fin yta. Salta, peppra och smula över timjan.
Madeleine1
Detta recept och många fler hittar du i Landleys Kök

/Madeleine Landley i FoodMonitor 12.07.2013