creamcheesevalio
Slarv på Valios fabrik
– cream cheese innehöll rökt lax
Det finska mejeribolaget Valio har upptäckt slarv i sin egen tillverkning i Finland. Bolagets cream cheese har kontaminerats med rökt lax, och utgör därmed en risk för personer med fiskallergi. Valio meddelar att man återkallar två produkter i Sverige.
”Upptäckten gjordes vid en rutinkontroll då man hittade ett maskinfel i förpackningslinjens pump. Trots noggranna tvättar har maskinfelet lett till att små mängder fisk hamnat i andra produkter. Maskinfelet upptäcktes den 14 augusti och maskinen i fråga har varit i användning i produktionen from 22 juli. Valio har nu kontrollerat effektiviteten av tvättarna och ytterligare skärpt egenkontrollen”, skriver Valio i ett pressmeddelande.
De drabbade produkterna är enligt uppgift Valio Eila® laktosfri cream cheese naturell 200g med bäst före datum 20.10 – 10.11.2013 och Valio Eila® laktosfri cream cheese vitlök 200g 20.10 – 10.11.2013.
Valio meddelar också att de drabbade konsumenter ersätts om man återlämnar de aktuella produkterna till butik eller om man kontaktar bolaget.
/FoodMonitor
Foto: Valio.