City Gross satsar på kassarna
Bergendahlskedjan City Gross meddelar att man nästan fördubblat antalet levererade matkassar denna period jämfört med samma period förra året. Rekordet kommer efter en stark uppgång sedan semesterns lägstanivå och är en del av en oerhört stark trend, menar man.
Vad gäller matkassarna har City Gross satsat på att vara lyhörd för marknadens behov och säger sig vara först med att erbjuda hemleverans av grillar och grilltillbehör och att ha tagit fram kassar för tvåpersonershushåll med bland annat grillmat, frukt och laktosfritt. Uppmärksammat blev också samarbetet med Winefinder som startade i juni och innebär att viner kan samlevereras med maten.
City Gross tror att potentialen för ytterligare tillväxt är stor. Under 2013 förväntas kedjans matkassar omsätta motsvarande en stormarknad, bland annat tack vare att man såväl utökat upptagningsområdet som breddat sortimenter med nya kassar och komplement–varor från Hem & Fritidssortimentet och samarbetspartnern Winefinder.
– Vi är bara i början av en mycket spännande utveckling, där vi går tillbaka till hur det fungerade förr då handlaren körde hem precis de varor kunden önskade. Genom att vara lyhörda för vad som efterfrågas och möta nya behov tidigt, hoppas vi kunna driva på den svenska matkasseutvecklingen även framöver, säger Per Karlsson, ansvarig för City Gross Matkasse.
Fakta: City Gross matkasse är mätt i omsättning en av de tre största på den svenska marknaden. Kassarna hämtas i butik eller levereras i hemmet mot pristillägg. Som kund tecknar man sig för matkassen varje vecka, varannan vecka eller i en valfri kombination utifrån en bokningskalender.
/FoodMonitor