risentaMandelmjöl är
årets dagligvara
Deltagarna på DLF:s höstmöte röstade i veckan fram Årets Dagligvara, ett pris som premierar nylanserade produkter inom dagligvaruhandeln. Vinnare blev Risentas mandelmjöl. Fyra olika kriterier ligger till grund för nomineringen; påverkan på varugruppens tillväxt och marknadsandel, försäljning och distribution.
– Vi är väldigt glada över att vårt mandelmjöl blivit så omtyckt av så många. Vi på Risenta har som mål att erbjuda naturliga produkter till hälso- och matintresserade konsumenter. Den här utmärkelsen är därför extra rolig, då mandelmjöl är en produkt som ligger i linje med denna målsättning, kommenterade Alex Tengvall, VD för Risenta, i samband med ett pressmeddelande.
Motiveringen till utmärkelsen är att Risenta framgångsrikt har lanserat en nyhet som möter nya konsumentbehov och trender i en traditionell kategori. Mervärdet är tydligt, både för kategorin och konsumenterna, men även för dagligvaruhandeln som fått nya försäljningsintäkter i en nisch där konsumenterna tidigare ofta har fått köpa den här typen av produkter i andra kanaler, meddelar man.
Fakta: Risentas mandelmjöl är naturligt glutenfritt, rikt på Vitamin-E och har ett lågt glykemiskt index, vilket gör det till ett perfekt alternativ för den som vill minska ner på vetemjöl i allt från panering till bakverk och är i dag den mjölsort som Risenta enligt egen uppgift säljer mest av.
/FoodMonitor

t20