FoodMonitor granskar Dafgårds
Livsmedelsproduktionen hos färdigmattillverkaren Dafgårds i Källby verkar ha havererat. I flera artiklar det senaste året har FoodMonitor visat på stora brister i bolaget. Nyligen hotade Livsmedelsverket Dafgårds med vite. Nu skruvar FoodMonitor upp bevakningen.
FoodMonitor kan konstatera att Dafgårds den senaste tiden dragit sig undan media. När bland annat P4 i Kristianstad nyligen skrev om plast som upptäckts i bolagets korv som serverades till skolbarn ville man inte svara på några frågor. 
Tidigare ville Dafgårds gärna ställa upp på intervjuer och svara på FoodMonitors frågor. Men efter avslöjandena om hästkött i köttbullar, gris i älglasagne, och bristerna i fabriken i Källby, så drar sig bolaget undan.
Det är ett oroande tecken.
Har du uppgifter om missförhållanden på Dafgårds? Skriv en rad till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
/red
Läs mer:
Plast i Dafgårds korv
Dafgårds fasad rämnar
Bristande livsmedelssäkerhet i Dafgårds fabrik
Griskött upptäckt i Dafgårds älgfärslasagne – IKEA säljstoppar
Hästkött skakar om skygga Dafgårds
Europeiskt soja-larm om IKEA´s köttbullar
Ica-anställda hittade glas i Dafgårds broccolipaj
Stöd FoodMonitor 
FoodMonitor görs av frilansande journalister. Genom att bli prenumerant på FoodMonitor Plus kan du hjälpa oss att fortsätta vårt arbete.