AnnaElghNy vd på
Svenska Retursystem
Anna Elgh (foto) är ny vd för Svenska Retursystem. Hon efterträder Gert Hägerström som går i pension efter att ha varit bolagets vd sedan 1999 och varit med och byggt upp dagligvarubranschens retursystem.
Svenska Retursystems emballageystem bygger på återanvändning istället för engångsanvändning vilket effektiviserar och miljöanpassar branschens varuflöden.
– Svenska Retursystem har gjort ett fantastiskt arbete med att samla branschen och Annas uppgift blir att fortsätta att utveckla användandet av retursystemet. Anna är en bra ledare för uppgiften och har dessutom lång branscherfarenhet och ett stort engagemang för hållbarhetsfrågor, kommenterar Hans-Åke Hammarström, styrelseordförande i Svenska Retursystem, i samband med ett pressmeddelande.
Anna Elgh tillträder 1 april nästa år och kommer närmast från rollen som affärsområdeschef inom Vardaga och har tidigare bland annat varit varuflödesdirektör på Lantmännen och Supply Chain Director på SAS Component. Hon har uppmärksammats för sitt arbete genom utmärkelser som Stora Logistik- och Transportpriset 2010 inom kategorin ”Årets kvinnliga förebild” samt mottagit utmärkelsen ”Supply Chain Manager of the Year” av Supply Chain 600 minutes.
– Svenska Retursystem är ett spännande företag med en tydlig hållbarhetsprofil, vilket betyder mycket för mig. Det är såklart en utmaning att ta över efter en vd som varit med och startat bolaget, men jag vill bidra till företagets fortsatta resa och utveckling, säger Anna Elgh, tillträdande vd för Svenska Retursystem.
Fakta: Svenska Retursystem bildades 1997 av Dagligvaruleverantörers Förbund och Svensk Dagligvaruhandel i syfte att effektivisera dagligvarubranschens varuflöden genom att erbjuda ett enkelt och kostnadseffektivt retursystem med lastbärare som bygger på återanvändning till fördel för miljön. Företaget har sedan dess vuxit kraftigt till att idag omsätta nära en halv miljard kronor och har ca 120 medarbetare.
/FoodMonitor