Klart för Bocuse d´Or i Sverige
För första gången kommer Bocuse d´Or Europe att anordnas i Sverige och Stockholm. Den 7-8 maj arrangeras tävlingen på Stockholmsmässan i samband med GastroNord och Vinnordic och idag står det klart vilka länder som kvalificerat sig.
De tävlande länderna är: Belgien, Bulgarien, Danmark, England, Estland, Finland, Frankrike, Holland, Island, Italien, Luxemburg, Norge, Ryssland, Schweiz, Spanien, Sverige, Turkiet, Tyskland, Ungern samt Österrike, meddelar Gastronomi Sverige.
Sverige representeras av Tommy Myllymäki och även Finland och Norge representeras av kockar som tidigare erövrat framstående placeringar i tävlingen. Norges representant, Örjan Johannessen, vann senaste Bocuse d’Or Europe i Bryssel 2012. Finlands representant kom på femte plats i Bocuse d’Or 2011, samma år som Tommy Myllymäki tog hem silvermedaljen.
För första gången kommer huvudråvarorna att komma från värdlandet. Råvaran för fisk är sej samt Grebbestad-ostron och blåmusslor från Västkusten. Köttet är svensk unggris från Gotland.
– Vi ser fram emot att hälsa alla tävlande, deras team och supportrar välkomna till Bocuse d’Or Europe i Stockholm. Vårt mål är att genomföra en gastronomisk fest där kocken står i centrum, kommenterar Mathias Dahlgren, hederspresident för Bocuse d´Or Europe
/FoodMonitor

t20