madeleinerecept26dec
Landleys Frestelser:
Tilltuggstips inför nyår
Madeleine Landley: Tänk vilket spännande år det här har varit – ja, i alla fall för min del. I juni startade jag mitt företag, och sedan dess har det bara rullat på i en rasande fart. Hade jag i förväg vetat hur kul och utmanande det skulle vara, hade jag startat mycket tidigare. Å andra sidan kan det vara svårt att driva eget utan erfarenheter.
Det har i alla fall blivit dags att skåla in ett nytt år. Enligt mig gör man det på bästa sätt med sprudlande dryck i glaset och något gott att tugga på. För att hålla det enkelt kommer här ett tips på lättlagat tilltugg till fördrinken. Nyårsmiddagen har du säkerligen redan planerat – är inte så fallet är du välkommen förbi Landleys Kök och spana in alla de nyårsmenyer som finns att inspireras av. Efter tre år med bloggen finns det nu över 900 recept – det är inte fy skam.
Hoppas att ditt 2013 också varit spännande och fyllt av nya erfarenheter – det är trots allt sånt som formar oss och gör oss ännu lite bättre. Jag får även passa på att önska en trevlig nyårsafton och en kanonstart på det nya året. Gott nytt år och hoppas det smakar.
Ca 20 st snittar
100g färskost
1 msk dijonsenap
1 tsk flytande honung
2 msk hackad dill
1 tsk rivet citronskal
salt, peppar
2 skivor tunnbröd
200g rökt lax
1. Rör ihop färskost med dijonsenap, flytande honung, hackad dill och rivet citronskal. Smaka av med salt och peppar.
2. Lägg ut tunnbröden och fördela ut laxen ovanpå. Bred på färskoströran och rulla ihop. Lägg rullarna svalt och skiva sedan upp till ca 1 cm breda skivor innan servering.
Madeleine1
Detta recept och många fler hittar du i Landleys Kök


/Madeleine Landley i FoodMonitor 26.12.2013