Livsmedelsjätte byter namn
Idag, den 2 januari, bildades Orkla Foods Sverige. Det är ett resultat av sammanslagningen av de tre bolagen Abba Seafood, Frödinge Mejeri och Procordia som skedde förra året, och som nu också officiellt byter namn.
Bolaget har flera av Sveriges mest kända varumärken inom mat och dryck som Abba, Felix, Önos och Frödinge. Med en omsättning på cirka 4,8 miljarder SEK och cirka 1 500 anställda blir Orkla Foods Sverige därmed ett av Sveriges absolut största livsmedelsföretag.
– Vår uppgift är att, genom våra varumärken och produkter, göra livet enklare och godare för våra kunder och konsumenter. I och med vår samlade storlek och att vi har flera av de allra vassaste medarbetarna kan vi satsa på att utveckla och stärka våra varumärken och marknadsandelar, förklarar Patrik Andersson, VD, och fortsätter:
– Smaken kommer fortsatt stå i centrum i vår produktutveckling. Vi vill kunna garantera en god smakupplevelse och kunna erbjuda produkter som är tillagade med ansvar och omtanke. Våra kunder och konsumenter ska kunna lita på oss.
Strategiska och nära samarbeten och hållbarhet är två av grundpelarna i det nya matföretagets affärsstrategi.
– Under vårt arbete med att skapa vårt nya matföretag har en ledstjärna vuxit fram: vi ska växa tillsammans. Våra ambitioner stannar inte vid det interna perspektivet. Vi vill fortsätta att växa på ett hållbart och långsiktigt sätt tillsammans med våra kunder, leverantörer och samarbetspartners, fortsätter Andersson.
Fakta: Företaget ägs av den norska koncernen Orkla och bildandet av det nya livsmedelsföretaget innebär att Orkla stärker sin närvaro på den svenska marknaden. Orkla Foods Sverige tillagar sin mat och dryck i Sverige. Huvudkontoret ligger i Eslöv och företagets anläggningar finns på nio orter i Sverige: Eslöv, Tollarp, Fågelmara, Frödinge, Kungshamn, Uddevalla (lager), Kumla, Örebro och Vansbro.
/FoodMonitor

t20