HKScan säljer aktieinnehav
HKScan säljer sitt 49 procentiga aktieinnehav i Nyhlens & Hugosons Chark AB till Alviksgården Lantbruks AB. Avtalet undertecknades igår, enligt ett pressmeddelande.
Försäljningen ses som en del av bolagets utvecklingsprogram och strategiuppdatering i Sverige. Efter transaktionen äger Alviksgården Lantbruks AB därmed samtliga aktier i Nyhléns & Hugosons Chark AB.
Försäljningssumman uppgick till 2,2 miljoner euro och betalades kontant. Transaktionen ledde till en nedskrivning av tillgångar på 2,1 miljoner euro, som rapporteras som kostnad av engångskaraktär i det fjärde kvartalet av 2013.
Nyhléns & Hugosons Chark AB:s omsättning är cirka 500 miljoner SEK. Bolaget har totalt 230 medarbetare och produktionsanläggningar i Luleå, Alvik, Skellefteå och Ullånger.
HKScan meddelar att man strävar efter att förenkla verksamheten i Sverige, att vidareutveckla varumärkena och produktutbudet och att höja produkternas förädlingsgrad. Varumärket Scan är ett av de mest kända konsumentvarumärkena i Sverige.
/FoodMonitor

t20