Kommunalråd orolig för
svart marknad med Bregott
Man får inte skicka med barnen Bregott till skolan eftersom det kan vara ”kontaminerat”. Dessutom kan det leda till att en svart marknad skapas. Det anser kommunalrådet Niklas Wikström (FP) i Karlstads kommun.
– Då blir det en svart marknad med Bregott. Och annars kan man ju ta med eget av allting, säger han, till tidningen Värmlands Folkblad.
Niklas Wikström tycker dessutom att skolbarn ska äta mindre fett. Det har han enligt uppgift läst i Livsmedelsverkets rekommendationer. Om barnen får både standardmjölk och Bregott kan enligt honom barnen inte garanteras en näringsriktig måltid.
Enligt Värmlands Folkblad har många personer tagit till sociala media för att visa hur upprörda de är med kommunalrådets åsikter och att Karlstads kommun beslutat att byta ut Bregott mot lättmargarin och mellanmjölk mot lättmjölk.
– Det har blivit jättestora reaktioner. Vissa föräldrar hör av sig och berättar att deras barn slutat äta smörgås och att barnen säger att nu smakar inte smöret gott, säger föräldern, pedagogen, kostrådgivaren och matboksförfattaren Monique Forslund, till tidningen.
Läs mer på vf.se.
/FoodMonitor