Massiv flykt från CAR
Tusentals människor flyr våldet i Centralafrikanska republiken, CAR. Grannländerna måste nu assistera mer än 150 000 nyanlända flyktingar som är i behov av akut hjälp. Det larmar WFP om.
”Vi står inför en regional kris som sträcker sig långt utöver Centralafrikanska republikens gränser. Dessa människor-där en majoritet är kvinnor och barn-har sett sina hem bli nedbrända och har bevittnat obeskrivligt våld och de hade inget annat val än att fly”, säger Denise Brown, regiondirektör för WFP i Västafrika.
”De är i desperat behov av mat och annan hjälp både i CAR samt i grannländerna. De behöver det nu, och de ska inte behöva vänta på det”, säger hon.
Enligt WFP har mer än 70 000 människor flytt från CAR till Tchad. I Demokratiska republiken Kongo finns 62 000 flyktingar från CAR. Dessutom har 28 000 flyktingar från CAR ankommit till Kamerun de senaste veckorna, och 12 000 flyktingar har begett sig till Kongo-Brazzaville.
WFP oroas nu av att man på grund av otillräcklig finansiering inte är i stånd att tillgodose behoven hos dessa nu extremt utsatta människorna.
FoodMonitor