gn
Återväxten i fokus
På GastroNord i maj ägnas extra fokus på elever som går sista året på gymnasieutbildningar inom restaurang- och livsmedelsprogrammet. Samtidigt som kafé och resturangbranschen blir allt hetare så råder nämligen fortsatt brist på kunnig och utbildad personal.
Det är för att inspirera och utveckla branschens framtid som man på mat- och dryckesmässan GastroNord kommer att ha extra fokus på restaurangeleven fredagen den 9 maj, meddelar man.
Bakgrunden är att det går bra för kafé – och restaurangbranschen, men för att kunna utvecklas vidare måste tillgången på utbildad och kunnig personal ses över. Idag är det svårt att rekrytera ungdomar och bristen på utbildad personal är ett av branschens största problem. En annan viktig aspekt är också att få kvinnorna att satsa och stanna kvar inom kockyrket.
– Det är viktigt att vi tar hand om den kommande generationen, vi vill inspirera och få eleverna att träffa framtida arbetsgivare och vice versa, bland annat planerar vi en rundvandring så de får lära känna företrädare från branschen, berättar Daniel Fritzdorf, projektchef för GastroNord och Vinordic.
/FoodMonitor

t20