scanrakorvtimjatomat
Råa korvar till grillsäsongen
Scan tar fasta på den korvtrend som brett ut sig över landet och lanserar inför grillsäsongen en serie råkorvar med 95 procent kött.
Korvarna kommer i tre smaker: paprika & vitlök, timjan & tomat samt svartpeppar & anchochili. Köttråvaran är svensk.
– Vi ser att konsumenterna blivit mer kvalitetsmedvetna när det handlar om korv och de är också villiga att betala mer för bättre produkter säger Anna Lind, produktchef korv HKScan Sweden.
Råkorvar är färska korvar som inte är värmebehandlade och därför skall förvaras i max 4°C. De innehåller också mjölksyrabakterier som förlänger hållbarheten och gör att korvarna smakar mer.
– Vi upptäckte i produktutvecklingsprocessen att korvarna blev ännu godare med bakteriekultur vilket känns väldigt positivt eftersom det också förlänger hållbarheten. Vi har också valt att göra korvarna lite smalare vilket gör att de blir färdiga snabbare. Eftersom de är råa är det viktigt att korvarna blir genomstekta, säger Anna Lind, produktchef korv HKScan Sweden.
Korvarna finns i butik från och med idag, den 7 april, meddelar Scan.
/FoodMonitor

t20