kvargMer kvarg åt svenskarna
Enligt Arla råder det kvargfeber i Sverige. Under 2013 såldes nästan 10 miljoner kilo kvarg i svensk handel, vilket är knappt 70 procents ökning från året innan. Nu lanserar Arla en mild kvarg, anpassad för frukost och mellanmål.
Med ett högt proteininnehåll och endast 0,2 procent fett lanseras mild kvarg som ett bra alternativ till frukost och mellanmål. Nyheten finns i smakerna naturell, vanilj och blåbär,
Den höga proteinhalten i kvarg upplevs ge en lång mättnadskänsla och många använder kvarg i samband med träning. Kvarg används sedan länge i matlagning i Sverige men fler och fler väljer nu att äta kvarg också till frukost och mellanmål, konstaterar Arla.
– Mild kvarg är naturligt rik på protein, den är dessutom riktigt god och inte så kärv i smaken som kvarg brukar vara. Det är en snabb och enkel frukost som mättar och passar lika bra som ett proteinrikt mellanmål innan man cyklar hem från jobbet eller går till gymmet, säger Ann Bergman.
Fakta: Mild kvarg säljs i förpackningar om 500 respektive 250 gram. 500 gramsförpackningarna lanseras i smakerna naturell och vanilj och passar för att konsumeras hemma. 250 gramsförpackningarna i smakerna vanilj och blåbär kommer med en sked för att enkelt kunna ätas på språng.
/FoodMonitor