Stålbad tvingar
restaurangbranschen att bli vit
I fjol infördes certifierade kassaregister inom hotell- och restaurangbranschen. Resultatet blev fler konkurser men också en kraftigt ökad redovisad omsättning. Orsaken är en övergång från svarta till vita pengar.
 
”Jag kan bara se en förklaring, ärligt talat, och det är att kassaregistren har slagit igenom. Det renar branschen och på det sättet tycker jag att man kan se en positiv sak i konkurserna”, säger Eva Östling Ollén, vd i Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare (SHR), till nättidningen Corren.se.
 
Effekten blir extra tydlig eftersom konkurserna totalt i Sverige minskade med drygt 10 procent.
 
Men att många företag går omkull tack vare tvånget på certifierade kassaregister är ett nödvändigt ont menar Eva Östling Ollén
 
”Många har säkert drabbats nu när man måste redovisa varenda krona. Men det är en rensning vi behöver”, säger hon till Corren.se.
 
Källa: Corren.se.
 
/FoodMonitor