Vilken stad blir mathuvudstad?
Landsbygdsdepartementet utlyser för femte året i rad tävlingen Årets Matlandethuvudstad. Nomineringen ska skickas in senast den 20 augusti 2014, meddelar man.
Tävlingen är ett sätt att uppmärksamma all den kreativitet som finns kring lokal och regional mat och det arbete som bedrivs runt om i Sverige för att skapa jobb och tillväxt med maten som utgångspunkt.
– Ta chansen att nominera din stad till årets tävling så kan juryn hitta ännu en värdig vinnare! Jag vet att det finns många orter runt om i Sverige, små såväl som stora, som jobbar fantastiskt bra med maten i allt från primärproduktion till upplevelser, kommenterar landsbygdsminister Eskil Erlandsson i samband med ett pressmeddelande.
Tidigare år har Östersund, Göteborg, Gotland och Jokkmokk är de städer som vunnit utmärkelsen Årets Matlandethuvudstad. Juryn består av landsbygdsministern och hans expertråd för Matlandet där representanter för visionens sex fokusområden finns med.
Tävlingen ett sätt att lyfta fram det arbete som bedrivs och den bredd och engagemang som finns över hela Sverige i allt från råvaruproduktion till små- och storskalig livsmedelsförädling, restaurang, storkök och unika turistdestinationer, menar Landsbygdsdepartementet.
/FoodMonitor