maskDSC 0607
Mask i chicken nuggets
på McDonald´s?
En mamma och hennes åttaåriga dotter var nyligen och handlade hämtmat på en av McDonald´s restauranger i Linköpings-området. När de kommer hem upptäcker dottern att det är något konstigt i hennes chicken nuggets. Pappan i familjen kontaktade Anticimex som sa att det var en mask. McDonald´s restaurang hävdar, enligt pappan, att det bara är frågan om en sena.
– Dottern åt några chicken nuggets sedan sa hon att kolla här är en larv. Hon hade också tagit en tugga av nuggetsen, säger pappan i familjen som anmält det inträffade till Livsmedelsverket.
– Jag skickade bilder till Anticimex. De skickade tillbaks till mig att det var någon typ av rundmask.
Konsumenten säger att han skickat mejl med bilderna även till McDonald´s huvudkontor i Stockholm och till den aktuella franchisetagaren i Linköpings-området.
Men när FoodMonitor kontaktar bolaget säger man sig inte känna till några mejl eller att det finns ett pågående ärende hos Livsmedelsverket.
– Jag tycker det är konstigt för jag skickade till media på McDonald´s och de sa att de skulle ta hand om det hela, säger pappan.
McDonald´s har emellertid lovat att snart återkomma med kommentarer till FoodMonitor. (Uppdaterad 2014-06-06, läs kommentarer nedan)
Tills vidare ligger den misstänkta masken i famljens frys. Pappan hoppas att bolaget och Livsmedelsverket tar sitt ansvar och undersöker var den kommer ifrån.
/FoodMonitor
KOMMENTARER. 
2014-06-06, McDonald´s: 
"Vår mat ska alltid ha högsta kvalitet och om en gäst är missnöjd så tar vi det på allvar. Kycklingköttet i våra nuggets kommer från bröstfilér och det kan finnas kycklingsenor i köttet, men det är ovanligt."
"Självklart vill vi räta ut alla frågetecken kring vad det kan vara i det här fallet. Ansvarig från restaurangen har varit i kontakt med gästen och vi är angelägna om att få själva kycklingbiten för att kunna skicka den på analys", säger Hampus Knutsson som är tillförordnad presschef på Svenska McDonald´s AB. 
Bilden: Den misstänkta masken direkt efter det att den upptäckts i en chicken nuggets som inhandlats på en restaurang i Linköpings-området.