tlNy ordförande för Svenskt kött
I fredags meddelade branschorganisationen Svenskt kött att Torbjörn Lithell, HKScan, har utsetts till ny ordförande. På stämman utsågs även tre nya ledamöter och Svenskt Dagligvaruhandel är adjungerad till styrelsen för Svenskt kött, meddelar man.
– Det här är ett jättespännande uppdrag och jag ser fram emot att arbeta för att stärka positionen för svenskt kött på en konkurrensutsatt marknad, kommenterar Torbjörn Lithell som är inköpsdirektör för HKScan och har suttit i styrelsen i två år.
Lithell efterträder Johan Andersson som tidigare var vd för KLS Ugglarps men som sedan årsskiftet är ny chef för Lantmännens division Lantbruk. Hans Agné som är vd för Svenska Avelspoolen ersätter Magnus Lagergren, tidigare vd för Dalsjöfors kött. Magnus Jönsson som är ny ordförande för Svenska Fåravelsförbundet ersätter Bertil Gabrielsson från samma organisation. Jonas Tunestål, ny vd för KLS Ugglarps, valdes också in.
Karin Brynell, vd Svenskt Dagligvaruhandel är adjungerad till styrelsen med Hans Bax, affärsområdeschef Kött på Axfood som suppleant.
Fakta: Branschorganisationen Svenskt kött är en varumärkesoberoende organisation som utvecklar, förvaltar och kontrollerar den frivilliga ursprungsmärkningen Svenskt kött. Svenskt kött ägs av Lantbrukarnas Riksförbund, HKScan, KLS Ugglarps, Avelspoolen, Sveriges Nötköttsproducenter, Sveriges Grisföretagare och Svenska Fåravelsförbundet.
/FoodMonitor