Godkänd fusion
mellan Arla och Walhorn
Konkurrensmyndigheterna har nu givit grönt ljus för fusionen mellan Belgienbaserade EGM Walhorn och Arla Foods. Fusionen mellan de båda bondeägda mejerikooperativen planeras träda i kraft den 1 augusti, meddelar man.
Därmed förbereder sig Arla nu för att välkomna nya bönder från Belgien, Tyskland och Nederländerna som ägare. Arla kommer efter fusionen att ha 13 500 mjölkbönder i sju Nordeuropeiska länder som ägare. Det är första gången Arla har ägare i Nederländerna.
Tim Ørting Jørgensen, som är vd för Arla i Tyskland och Nederländerna, är nöjd att fusionen har godkänts, eftersom den kommer att stärka Arlas verksamhet i Centraleuropa:
Vi är mycket nöjda med att få grönt ljus för fusionen, och vi är redo att välkomna både nya ägare till kooperationen och medarbetare från Walhorn. Fusionen kommer att ge nya möjligheter för vår verksamhet, inte bara eftersom vi får tillgång till mer mjölk, utan också för att den skapar en plattform för ökad export till tillväxtmarknader utanför EU.
– Vi är förberedda för att påbörja integrationsprocessen, och ser fram emot att skapa högsta möjliga värde av den nya gemensamma verksamheten, kommenterar Jørgensen.
/FoodMonitor