gryt
Produktnytt: Saltfria grytbaser
Nu satsar GoGreen på grytbaser helt utan salt. Inspirationen har hämtats från resor runtom i världen och finns i fem smaker; Texas Stew, Mexican Chili, Moroccan Tajine, Indian Masala och Thai Curry.
Grytbaserna, som möjliggör färdiga grytor på 5 minuter, är vegetariska och naturligt mjölk- och laktosfria, meddelar GoGreen. Man tillsätter kyckling, kött eller fisk efter tycke, men det går också att äta dem precis som de är. Med hjälp av en saltfri buljong och nya tillagningsmetoder har man tagit fram grytbaser som ska bevara grönsakernas och baljväxternas naturliga fräschhet, och som samtidigt ska ge hemmakocken möjlighet att själv bestämma saltnivån.
Bakom de saltfria grytbaserna står bland andra GoGreens egen kock Anders "Ankan" Lindén.
– Poängen är att låta människor själva lägga saltribban och bestämma om de vill addera något till sin gryta. Diskussionen om riskerna med salt har varit intensiv det senaste året och det födde min nyfikenhet att experimentera med saltfritt. På det här sättet ökar vi valfriheten och möjligheten till variation, säger Anders.
Variation är något annat som GoGreen tagit fasta på. Bland annat är förpackningarna till grytbaserna fyllda med serveringstips och GoGreens hemsida är, fylld med recept på passande tillbehör och toppings. Med lanseringen av grytbaserna blir GoGreen först i Sverige att erbjuda en saltfri grytbas i livsmedelsbutiker.
– Vi på GoGreen är verkligen stolta över grytbaserna och möjligheten att bjuda på inspiration, recept på tillbehör och smaker från hela världen. Vi strävar hela tiden efter att inspirera till mer hälsosam och grönare mat i de svenska köken och det här är ett stort steg för oss, säger Per Holgård, Nordisk Produktchef på GoGreen.
/FoodMonitor