Martin & Servera
köper Galatea Spirits
Martin & Servera meddelar idag att man förvärvar Galatea Spirits AB. Affären innebär att restauranggrossisten nu kan erbjuda en helhetslösning vad gäller distribution av vin, sprit och öl till den svenska marknaden för samarbetande producenter.
Galatea är idag marknadens ledande importör av öl och har ett brett sortiment med både starka varumärken och ett stort utbud av specialprodukter.
– Martin & Serveras erbjudande till restaurangmarknaden förstärks genom affären med Galatea. Vi blir dessutom en mer attraktiv distributionspartner för många vinproducenter. Det här är en affär som är strategiskt viktig för vår tillväxt, kommenterar Håkan Åkerström, vd Martin & Servera, i ett pressmeddelande.
Genom förvärvet av Galatea får Martin & Servera också en etablerad och kostnadseffektiv distribution till Systembolaget. Det ger en styrka i inköpsaffären – huvudsakligen på vin – där bolaget nu kan erbjuda samarbetande vinproducenter distribution, inte bara till restaurangmarknaden, utan också till konsumentmarknaden via Systembolaget, berättar man.
Martin & Servera har tidigare inte hanterat fatöl, något som Galatea, genom dotterbolaget KGA Logistik, nu också tillför koncernen.
Galatea kommer fortsatt att drivas som ett fristående dotterbolag inom Martin & Servera-gruppen.
– Galatea kommer att utveckla den position man har idag inom ölsegmentet och samarbetet inom Martin & Servera-gruppen innebär en ökning på vinsidan, säger Håkan Åkerström.
Konkurrensverkets godkännande efter den konkurrensrättsliga prövningen är ett villkor för affärens genomförande.
/FoodMonitor