Fredrik222222”Alla ska dricka
min bärs såklart”
29-årige Fredrik Tunedal är fascinerad av att få ihop smaker. Efter att ha arbetat som bartender på Stockholms krogar i ett antal år tröttnade en stamgäst på hans tjat om det egna öl som han tillverkade bakom kulisserna när restaurangen var stängd. ”Gör det nu, pang pang bara” sa stamgästen och det är grunden till PangPang Brewery, mikrobryggeriet som startade i Hökarängen 2010.
– Jag har arbetat i restaurangbranschen i hela mitt liv. Hela grejen började med att jag fick upp ögonen för smaker och blev fascinerad över hur man kan ”leka” med dessa. På en restaurang jag jobbade på började vi sälja öl från amerikanska mikrobryggerier, och då blev jag riktigt intresserad, minns Fredrik som alltid varit entreprenörstypen och som hunnit med en hel del mer eller mindre tveksamma projekt.
– Ja bland annat hade jag tidigare idén att köra turister med en uppblåsbar bananbåt utanför Långholmen men det projektet ratade jag när jag inte fick dispens att köra båten i över fem knop, berättar Fredrik och skrattar.
Läs hela intervjun med Fredrik här

/Mats Holmström