julolJulöl utan alkohol
Carlsberg meddelar att man i år blir först med att lansera ett svenskt alkoholfritt julöl på Systembolaget. Eriksberg Julbordslager är ett aningen mörkare alkoholfritt lageröl med fyllig smak och blommiga citrusaktiga toner.
Intresset för alkoholfri öl fortsätter att växa. Under 2013 ökade försäljningen av alkoholfritt med 30 procent jämfört med året innan. Även i juletider är intresset för alkoholfritt öl stort. Redan för två år sedan kunde 44 procent av alla svenskar tänka sig att fira jul med en alkoholfri öl, enligt 2012 års upplaga av Carlsberg Sveriges årliga undersökning Dryckeskollen.
– Att dricka julöl till julmaten är en gammal och kär tradition. Därför är vi stolta över att presentera Sveriges första alkoholfria julöl. Eriksberg Julbordslager gifter sig utmärkt med julens många smaker, där ölets friska citrustoner passar bra till den lite fetare julmaten, berättar Daniel Eriksson bryggmästare på Carlsberg Sverige.
Fakta: Att brygga julöl är en flera hundra år gammal tradition och drycken har varit ett självklart inslag på de svenska julborden ända sedan vikingatiden. Julölet är ofta mörkt och smaken är traditionsenligt fylligare än ”vanlig ”öl, för att balansera upp julbordets lite fetare och salta rätter.
/FoodMonitor