svÅrets Sous Vide-kock ska koras
Atria Foodservice meddelar att anmälan till Årets Sous Vide-kock 2015 nu är öppen. Tävlingen riktar sig till alla yrkesverksamma kockar och den 27 januari nästa år gör finalisterna upp om titeln på Restaurangexpo i Kista.
Det är tredje året i rad som Atria Foodservice arrangerar tävlingen i samarbete med Segers och Global. Årets final hölls på Malmömässan och vinnaren blev Amadeus Frick från Sofiero Slottsrestaurang.
– Det var väldigt lyckat. Nu vill vi fortsätta lyfta fram vårt sous vide-sortiment och visa på alla fördelar som den här tillagningsmetoden har, säger Håkan Emilsson, inspirations- och aktivitetsansvarig på Atria Foodsevice.
Enligt Atria är upplägget inför nästa års tävling samma som tidigare, nämligen att skapa ett recept utifrån Lithells sous vide-sortiment. Huvudingrediensen är rimmad oxbringa. Senast den 30 november ska bidraget vara inskickat och därefter väljs de tre bästa ut av en jury under ledning av Rikard Nilsson, Årets Kock-vinnare och nordisk och europeisk mästare i matlagning.
Fakta: Atria Foodservice, som ägs av Atria Scandinavia, var först ut med att introducera sous vide-produkter på den svenska marknaden 1979. Idag innehåller sortimentet ett 30-tal olika produkter av fläsk, nöt och vilt.
/FoodMonitor